هدف
ما از روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان علاوه بر اجر معنوی آن، بهره بردن از
منافع جسمانی و روانی این ماه مبارک است. البته ماه رمضان امسال به دلیل
مصادف شدن با روزهای گرم و طولانی تابستان دارای حساسیت و تحمل بیشتری است
که با یک برنامه تغذیه ای درست هنگام افطار و سحر می توانیم بدون هیچ گونه
مشکلی از مزایای آن بهره ببریم و به مشکلاتی مانند ضعف بدنی، افت فشار،
تشنگی و گرسنگی نیز دچار نشویم.
رعایت
راهکارهای ساده تغذیه ای در افطار و سحر می تواند روزه داران را به منظور
دریافت منافع بدنی و تسهیل بهره مندی از مزایای روحانی این ماه مبارک یاری
کند زیرا یک فرد بیمار به درستی نمی تواند از برکات ماه رمضان فیض ببرد. •
برای اینکه کمتر هنگام روزه داری تشنه شوید بهتر است در برنامه غذایی سحری
از خوردن غذاهایی مثل انواع کوکو، بادمجان، سوسیس و کالباس، سس مایونز و
سیر و پیاز و همچنین غذاهای چرب و پرنمک که سبب تشنگی زیاد در طول روز می
شود پرهیز کنید.
• سعی کنید از غذاهای آب پز شده و خورشت های آبدار و کم نمک استفاده کنید.
• خوردن مواد شیرین مانند زولبیا و بامیه هنگام سحر سبب افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می شود.
• بعد از خوردن سحری، بهتر است هنگام مسواک زدن برای کاهش تشنگی و خشکی دهان، از حجم کمتری خمیر دندان استفاده کنید.
• سعی کنید در ماه رمضان میوه های آب دار و سبزی های بیشتری مصرف کنید تا در طول روز دچار تشنگی نشوید.
• بهتر است هنگام افطار از مخلوط آبلیموی تازه با آب یا چای کمرنگ یا شربت خاکشیر به جای قهوه و چای پر رنگ استفاده کنید.
• خوردن 8 تا 12 لیوان آب از افطار تا هنگام سحرسبب می شود تا شما در طول روز کمتر دچار تشنگی شوید.
•
برای اینکه بعد از خوردن افطار و سحری دچار سوزش معده و ترش کردن نشوید
بهتر است از غذاهای سبک و کم چرب استفاده کنید. در ضمن مایعات را پس از
اتمام غذا بخورید و بلافاصله بعد از خوردن سحری به رختخواب نروید.
•
بهتر است افطار خود را با یک استکان آب ولرم یا یک فنجان شیر و عسل باز
کنید و از خوردن غذا و شیرینی های فراوان هنگام افطار بپرهیزید تا دچار
سنگینی و مشکلات معده نشوید.
• سعی کنید وعده های غذایی مانند پلو و خورش را دو ساعت بعد از افطار میل کنید تا هضم آن آسان باشد.
•
برای جلوگیری از بروز یبوست و مشکلات روده، بعد از خوردن افطار آلو و
انجیر خیس شده و میوه هایی همچون گلابی، هلو و هندوانه میل کنید.
• ورزش سبک و پیاده روی بعد از افطار به هضم غذا و جلوگیری از یبوست کمک زیادی می کند.
• وعده سحری را به هیچ عنوان حذف نکنید زیرا ادامه دادن به این روال در طول ماه رمضان سبب افت بدنی و تحلیل عضلانی خواهد شد.
•
نان و پنیر کم نمک با سبزی یا گردو با یک لیوان شیر از بهترین خوردنی ها
برای سحر محسوب می شود زیرا علاوه بر حجم سبک دارای قوت بسیار است.
•
برای اینکه در طول روز کمتر تشنه شوید، بهتر است علاوه بر خوردن آب فراوان
در فاصله افطار تا سحر، از کربوهیدرات هایی همچون نان و غلات و ماکارونی
سبوس دار در وعده افطار و سحر استفاده کنید. این مواد سبب می شود گلیکوژن
بدن در حد نرمال حفظ شده و فرد کمتر دچار تشنگی شود.
سلامسلام
وبلاگ خوبی دارین.
خواستی تبادل لینک کنی خبرم کنم.
عنوان:وب مانی
لینک:http://www.PersianXchange.ir/
سلام
وبلاگتونو دیدم
به این وب سایت هم سر بزنید
www.cabletray.ir